Iz knjige "BUDUĆNOST LJUBAVI  moć duše u ljubavnim odnosima"
Daphne Rose Kingma  -  Izdavač: Dvostruka Duga, Čakovec, 2004. g.   

Budućnost ljubavi jest  istinska ljubav  - veličanstvena, divna
ljubav koja ne donosi bol, već radost;
ljubav koja nije mala, već golema;
ljubav koja je više od osobne te postaje duhovna.
To je odredište našega putovanja - to je naš istinski cilj. (36)

            Oko nas se rađa NOVI SVIJET, nov način života. Osjećamo to… Sve nas više prožima prelijepa nova svijest - tajanstveno bilo povezanosti koje nas sjedinjuje. Ljubav nas pokušava pronaći (19)
Nitko ne može umaknuti božanskom preokretu ljubavi
Ljubav će nas pronaći. Sve nas. Jer, ljubav je naša bit. Mi jesmo ljubav. (21) Naš se svijet počeo mijenjati, a mi se mijenjamo zajedno s njim. (33)

            Sve je vrlo jednostavno. Bog želi da se odmah probudimo. Bog želi da jedni druge prepoznamo kao duše i kao osobnosti, da shvatimo svoje živote kao uzvišena duhovna putovanja što zapravo jesu. (35) Duša zahtjeva dubinu, istinu i jedinstvo te nas, putem svih novih oblika odnosa kojima se oslobađamo okova tradicije, poziva na mnogo uzvišeniju ljubav. (54)
… svijet vapi za iscjeljivanjem ženskosti. (109)
otvoriti naša srca, osloboditi naš duh. (81)
ljubav jedina istinska svrha. (34)

            DUŠA govori da oblici naših odnosa, ako ih nastavimo živjeti kao do sada, nisu dovoljno prostrani da bi obuhvatili veličinu ljubavi koja pristiže. (107) Da bi bio dostojan vaše duše, odnos
bi vam trebao pružiti osjećaj da ste oboje, vi i odnos, živi i da se neprestano iznova rađate (152)

Emocionalne rane
Voljeli su nas dovoljno da bismo preživjeli, ali ne i dovoljno da bismo se osjećali potpunima… Naši nam odnosi otkrivaju naše pravo emocionalno stanje. (59)
Put iscjeljenja osobnosti
Svi imamo potrebu da nas se dodiruje i grli, da se osjećamo potpunima, cijenjenima i vrijednima, da nam se dive i da nas slušaju, da se potvrdimo kao seksualna bića. (60)
Sve nas te emocionalne preobrazbe približavaju ostvarenju cjelovitosti. (62)

Za najvišu razinu te preobrazbe, koja može zahtijevati desetljeća i mnoge partnere ili možda uopće neće biti dosegnuta u jednom životu, stižemo kada smo sposobni jednostavno prihvatiti drugu osobu isključivo vrlinom čiste ljubavi, s potpunim opažanjem, potpunim prihvaćanjem i s potpunom naklonošću… Smo ljubav. Čista ljubav. (87) 
Kad god u odnosu prođemo kroz neku od tih preobrazbi, naše se duhovne sposobnosti razvijaju. Tako postajemo božanski nadahnuta, uzvišena ljudska bića koja vole. (170)

            CILJ duše - Duša nas teži dovesti do prepoznavanja i prisjećanja tko zapravo jesmo -
duhovna bića koja prolaze ljudsko iskustvo. (95) Duša zahtjeva da se potpuno ostvarimo. (103)

ZAHVALNOST je način života… Naš život je dar… primiti… zahvaljivati i vratiti ga. (164)
RADOST  je istinsko, čisto stanje naših duša. Radost je ono čemu ćemo se vratiti. Radost je ono što i sada možemo iskusiti. (168)  Možemo se opustiti i uživati, odnosno prepustiti se osjećaju da je sve u redu. (167)
Pozvani smo  pomaknuti granice ljubavi. (148)  

 

 

Povratak na vrh