TEČAJ  ČUDA

Naslov izvornika
"A COURSE IN MIRACLES"

 

Cjelovito izdanje,
VBZ, Zagreb 2005., Biblioteka 1000 Cvjetova; S engleskoh preveo Petar Vasiljević
A Course of Miracleswas first published in English in August, 1975.
Published orginally in English by the Foundation for Inner Peace,  P.O. Box 598,
Mill Valley,  California 94942, United States * www.acim.org

Tečaj Čuda sadrži:  I. Predgovor,  II. Uvod (595 str),  III. Radna knjiga za Studente * 365 Lekcija *
(458 str),  IV.  Priručnik za Učitelje, V. Objašnjenje izraza, Epilog (80 str.)

UVOD

Ovo je Tečaj o čudima.
Njegov cilj nije podučavati o značenju ljubavi, jer se to ne može naučiti.
Njegov cilj je odstraniti blokade koje koče svijest o prisutnosti Ljubavi,
a Ljubav je vaše prirodno nasljeđe.
Nasuprot ljubavi je strah, ali ono što je sveobuhvatno nema suprotnosti.
Stoga ovaj tečaj možemo jednostavno izratiti ovako:

Ništa što je stvarno ne može biti ugroženo
Ne postoji ništa nestvarno
U tome leži Mir Božji

 

EPILOG  *  Radna knjiga za studente (457)

1. Ovaj je Tečaj početak, a ne kraj. Tvoj Prijatelj ide s tobom. Nisi sama. Nitko tko Ga zaziva ne može Ga uzalud zazivati. Što god te uznemiravalo budi sigurna kako On ima za to odgovor i kako će ti ga rado dati, ako Mu se jednostavno obratiš i zatražiš ga od Njega. Neće ti uskratiti ni jedan odgovor koji ti treba zbog ičega što te prividno uznemirava. On zna način rješavanja svih problema i razrješenja svih sumnji. Njegova je sigurnost i tvoja. Trebaš je samo zaiskati od Njega i dat će ti se.

2. Sigurna si kako ćeš se vratiti domu svome isto onako kao što je sunčeva putanja postavljena prije nego što se je ono i podiglo, poslije njegovog zalaska i u međuvremenim poluosvjetljenim satima. Zaista, tvoj je put još izvjesniji. Nemoguće je promjeniti smjer onima koje je Bog pozvao k Sebi. Zato poslušaj vlastitu volju i slijedi Njega Kog si prihvatila kao svoj glas, da odgovori ono što stvarno želiš i što stvarno i trebaš. Njegov je Glas Božji, a također i tvoj. Tako On govori o slobodi i o istini.

3. Ne određuju se više posebne lekcije jer za njih nema više potrebe. Od sada pa nadalje, slušaj samo Božji Glas, Koji je i Glas tvog Pravog Ja, kad se povučeš iz svijeta da umjesto njega potražiš stvarnost. On će usmjeravati tvoje napore, točno ti kazujući što ti je činiti, kako usmjeriti vlastiti um i kad Mu doći u tišini, tražećiod Njega sigurno usmjerenje i Njegovu sigurnu Riječ. Bog ti je dao Vlastitu Riječ. Njegovu si Riječ izabrala da bude i tvoja.

4. Sad vas stavljam u Njegove ruke da Mu budete vjerni sljedbenici, s Njim kao Vodičem kroz svaku poteškoću i svu bol za koju možeš misliti kako je stvarna. On ti neće dati prolazna zadovoljstva jer On daje samo ono što je vječno i što je dobro. Neka te On dalje priprema. Zaslužio je tvoje povjerenje svakodnevno ti govoreći o tvom Ocu, o tvom bratu i o tvom Pravom Ja. Nastavit će. Sad s Njim ideš, isto onako sigurna kao što je to i On u pogledu smjera kuda idete, sigurna kao i On kako treba ići dalje, pouzdana kao što je i On u svezi s ciljem i s tvojim konačnim i sretnim stizanjem na taj cilj.

5. Kraj je izvjestan, a također i sredstva za stizanje do njega. Ovome kažemo "Amen". Točno će ti se reći što Bog hoće za tebe svaki put kad budeš nešto trebala izabrati. On će ti govoriti i za Boga i za tvoje Pravo Ja, osiguravajući tako da te pakao ne uzme pod svoje i da te svaki izbor koji učiniš još više približi Nebu. Tako koračamo s Njim od sada pa nadalje i obraćamo Mu se tražeći da nas vodi, daruje nam mir i sigurno usmjerenje. Radost prati naš put. Idemo domu svome k otvorenim vratima koja Bog nije zatvorio kako bi nam izrazio dobrodošlicu.

6. Vjerujemo u naše puteve k Njemu i kažemo "Amen". U miru ćemo nastaviti Njegovim putem i povjeriti Mu sve stvari. S povjerenjem očekujemo Njegove odgovore, s obzirom na to da ištemo Njegovu Volju u svemu što činimo. On ljubi Sina Božjeg kao što ga i mi ljubimo. On nas poučava kako ga vidjeti Njegovim očima i ljubiti ga kao što ga On ljubi. Ne koračaš sama. Anđeli Božji lebde blizu tebe i svuda unaokolo. Njegova te Ljubav okružuje i u ovo budi sigurna: nikad te neću ostaviti neutješenu.

EPILOG   *  Prirucnik za ucitelje  (79)

 

 

Povratak na vrh