PROIZVODI  - AquaSource
FLEXIBILITY - 60 veg. caps

 

Letak: "AquaSource FLEXIBILITY" - prijevod za osobne potrebe
S engleskog prevela Nataša Žarkov prof. - Uredile: Eli Jaška i dr.Zlata Jaška, svibanj 2008.

 

ACQUASOURCE  FLEXIBILITY

 

FLEKSIBILNOST  -  FLEXIBILITY

Malobrojni su oni koji ne osjećaju neki oblik pogoršanja  koštane strukture kao posljedicu surovosti današnjeg svijeta. Kako su zglobovi u našem tijelu poput "šarki na vratima" koje omogućavaju kretanje, normalno je da će oni prvi pokazati znakove istrošenosti.

U prošlosti je postojao čitav niz nadomjestaka prehrani i drugih proizvoda koji su nudili različitu količinu potrebnih nutritivnih elemenata. 

Da bi se uspješno nosili s problemima zglobova, treba uzeti u obzir tri različita aspekta: upalu, obnavljanje hrskavice i pokretljivost.
Iz tog je razloga Aquasource, nakon opsežnog istraživanja  razvio Flexsibility, prvu formulu koja je usmjerena na sve ključne aspekte optimalnog zdravlja zglobova.

UPALA  -  INFLAMMATION

Postoji mnogo razloga zbog kojih područje zglobova može postati upaljeno. Oticanje vitalnih  djelova zglobnih  područja obično je bolno i ograničava pokrete. Ovom upalnom procesu mora se pristupiti prije nego bilo kojem drugom fiziološkom aspektu.

Glavni sastojak Lista Masline je Oleuropein koji na razne načine pomaže u protoku krvi. Flexsibility sadrži Benolea-u, poseban, patentirani ekstrakt Lista Masline koji osigurava efikasan dotok krvi u sva zglobna područja.

IMSM je spoj sumpora koji se pokazao uspješnim u borbi protiv većine upalnih stanja zglobova uključujući artritis i sportske ozljede. Formula AcquaSource-a nudi poseban oblik ovog spoja koji se naziva Opti-MSM koji daje dodatnu potporu zglobovima u vrijeme oticanja i upalnih stanja.

Aloe Vera koristi se stoljećima za ublažavanje upala i umirivanje upaljenih krvnih žila. Stoga je uključena u Flexsibility kako bi poboljšala i nadopunila  efikasnost druga dva sastojka.

 

OBNAVLJANJE  HRSKAVICE  –  CARTILAGE  REPAIR

Hrskavica je vrsta vezivnog tkiva u tijelu. Čine je stanice smještene u matricu, osnažene Kolagenom i ponekad Elastinom  - Kolagen je glavni protein ovog vezivnog tkiva. Hijalinska hrskavica čini većinu hrskavice u tijelu. Ona oblaže kosti u zglobovima pomažući im da se glatko gibaju.

Flexsibility sadrži Chondractiv TM,  smjesu, veoma sličanu kolagenu. Ta smjesa sadrži visoki stupanj kolagena koji se koristi za spriječavanje autoimunog napada i i uništenje hrskavice te da se obnovi tkivo.
Chondroitin spriječava uništenje hrskavice, a također pomaže i u pomlađivanju stanica. Nadalje Hijaluronska kiselina, novi zanimljiv proizvod, dodana je kako bi pomogla stvaranju hijalinske hrskavice - vrsta hrskavice koja se nalazi u svim zglobovima.

Klinička istraživanja na uzorku od 37 osoba koje pate od oštećenih zglobova pokazala su da CHONDRACTIVTM smanjuje potrošnju ne-steroidnih protuupalnih lijekova za 73%  i poboljšava pokretljivost.

Ova formula također sadrži Ekstrakt Hmelja. Najnovija istraživanja pokazala su da sastojci Hmelja, kao što je iso-alfa kiselina, sprečavaju upalu. Ovaj sastojak tako pomaže proces obnove koji je započela kombinacija Chondractiv Kolagena i Chondroitina.

 

POKRETLJIVOST  -  MOBILITY

Sačuvati okretnost u zglobnim pokretima od velike je važnosti za svakodnevne aktivnosti i kvalitetu života. No kako aktivnosti i vrijeme uzimaju svoj danak, nutricionistička podrška je dobrodošla za kontinuirani protok i lakoću pokreta.

Flexsibility sadrži Regenasure®  Glucosamine Hydrochloride, jedini dostupan vegetarijanski oblik Glucosamina. Glucosamin pomaže u izgradnji tkiva koje zadržava vodu, poboljšava čvrstoću hrskavice i daje joj efekt jastučića. Zahvaljujući posebnom procesu proizvodnje Regenasure daje 83% Glucosamina u usporedbi sa 65% u običnom Glucosamin-sulfatu. Dodatna mu je karakteristika da nije osjetljiv na nikakvu kontaminaciju koja se eventualno može javiti u proizvodnji.

Posljednji je sastojak Flexsibility proizvoda Celadrin®. Ovaj sastojak dolazi iz specifičnih masnih kiselina i sistematski podmazuje membrane stanica što osigurava bolji protok i elastičnost. To uključuje i povećanje tekućine koja štiti kosti i zglobove. Testovi su pokazali da kombinacija Celadrina i Glucosamina stvara prirodnu sinergiju i pruža veću mobilnost zglobova.

Aquasource-ova neumorna  potraga,  za najboljim i najefikasnijim dostupnim prirodnim sastojcima, kombinirana s iscrpnim istraživanjima dovela je do stvaranja prirodnog proizvoda koji učinkovito pristupa funkciji zglobova sa sva tri važna aspekta: protuupalni aspekt, obnavljanje hrskavice i pokretljivost. 

Zahvaljujući čistoći proizvoda i visokoj apsorpciji Trufil kapsula -Flexsibility  je  preteča nove ere za optimalno zdravlje zglobova.

                                 * * * * * * * * *    end  letak   * * * * * * * * *  

dodatak letku

S a d r ž a j   formule  Flexibility

FLEXIBILITY = protiv upale - za obnavljanje hrskavice - za pokretljivost

Aspekti

Flexibility sadrži

Djelovanje

 

 

 

 

Protu-upalni
aspekt

Benolea - patentirani ekstrakt Lista Masline

osigurava efikasan dotok krvi u sva zglobna područja

Opti-IMSM - spoj sumpora
(sulphur compound)

pokazao uspješnim u borbi protiv većine upalnih stanja zglobova

Aloe Vera  (u ovoj formuli 200 x koncentrirana)

za ublažavanje upala i umirivanje upaljenih krvnih žila

 

Obnavljanje hrskavice

Chondractiv TM,  smjesa, veoma sličana kolagenu

koristi za spriječavanje autoimunog napada i  uništenje hrskavice te da se obnovi tkivo

Hijaluronska kiselina

pomaže u stvaranju hijalinske hrskavice

Ekstrakt Hmelja.

sprečava upalu, pomaže proces obnove

 

Ppokretljivost

Regenasure®  Glucosamine Hydrochloride
(vege oblik)

pomaže u izgradnji tkiva koje zadržava vodu, poboljšava čvrstoću hrskavice i daje joj efekt jastučića

Celadrin® - sastojak iz specifičnih masnih kiselina

podmazuje membrane stanica što osigurava bolji protok i elastičnost

D o z i r a n j e

            D O Z E   (preporučene na predstavljanju proizvoda)
ovise od starosti, o tome što radite i u kojem su stanju vaši zglobovi
- problemi sa zglobovima
3 x 1 caps 6 tjedana, zatim smanjiti dozu na 1 caps dnevno
- ekstremna stanja - max. doza
3 x 3 caps kroz 6 tjedana, nastaviti 3 x 1 capsula
- za malu djecu 1 caps
- preventivna doza   1 - 2 capsule dnevno

 

Povratak na vrh